OPTIMIZARE SEO

Cum faci ca website-ul tau sa fie pe prima pagina ?

La o cautare Google, 80% din utilizatori acceseaza doar website-urile din prima pagina de rezultate. Pentru ca site-ul tau sa ajunga pe prima pagina aveti nevoie de serviciul firmei noastre de optimizare site SEO Constanta.

Ce este SEO sau ce inseamna SEO?

SEO se traduce in "optimizare pentru motoare de cautare." Explicat practic, SEO este procesul de a obtine trafic catre website-ul tau de la motoare de cautare precum Google, Yahoo sau Bing, prin afisarea website-ului in pagina de rezultate a cautarii.

La o cautare obisnuita pe Google, rezultatele cautarii sunt afisate si ordonate in functie de ceea ce motorul de cautare considera cel mai relevant pentru utilizatori.
SEO este un proces de crestere a vizibilitatii website-urilor in cadrul paginilor de rezultate ale motoarelor de cautare (Google).

Cifrele va pot da o imagine mai clara iar concluzia o puteti trage singuri. Am colectat cateva date statistice publicate in diverse studii, care va pot da o imagine despre comportamentul utilizatorului de internet.

  • 93% din utilizatorii de internet au un motor de cautare ca pagina de deschidere a browser-ului.
  • 80 % din utilizatori acceseaza doar website-urile din prima pagina de cautare Google.
  • 55% din utilizatori dau click pe primele trei rezultate din pagina de cautare Google.
  • 300% mai mult trafic catre website-uri provine din utilizarea unui motor de cautare decat din retelele de socializare (Facebook, Twitter, Instagram etc.)

Cum va poate ajuta SEO?

Poate ati concluzionat deja importanta aparitiei website-ului propriu printre primele rezultate ale unei cautari Google sau a altui motor de cautare.

Fie ca este vorba de un website de prezentare sau un magazine online, beneficiile SEO sunt multiple. Am ales sa ne concentram pe cele mai importante 6 beneficii pentru a va ajuta sa intelegeti ce asteptari puteti avea in urma implementarii acestui tip de serviciu.

1.    Cresterea numarului de vizitatori – Implementarea de servicii SEO creste semnificativ numarul de vizitatori pentru site-ul tau ca urmare a afisarii acestuia in primele rezultate ale cautarii motorului de cautare (Google).

2.    Cresterea vanzarilor – SEO este una dintre cele mai eficiente strategii de promovare deoarece se adreseaza utilizatorilor care cauta in mod activ produse si servicii. Daca utilizatorul este in cautarea unui produs sau serviciu, exista o buna sansa ca acesta sa vrea sa-l cumpere. Astfel, sansele de vanzare cresc odata cu numarul de vizitatori obtinuti astfel.

3.    Vizitatori direct interesati – Utilizcuvinte cheie atent selectate, SEO va ajuta sa atrageti vizitatori direct interesati de produsele sau serviciile pe care le oferiti. In cazul in care acestia cauta informatii online utilizcuvintele cheie selectate si integrate in arhitectura website-ului tau, sansele ca website-ul sa fie afisat in primele rezultate cresc substantial.

4.    Recunoasterea marcii – Afisarile repetate ale website-ului tau in paginile de rezultate ale motoarelor de cautare se va traduce intr-o mai mare expunere a brandului, utilizatorii asocibrand-ul cu produsele si serviciile pe care le oferiti.

5.    Incredere sporita – Afisarea website-ului pe primele pozitii ale rezultatelor cautarii va crea un anumit grad de incredere, deoarece companiile afisate pe prima pagina sunt, in general, percepute ca fiind companiile de top din acel domeniu.

6.    Posibilitatea monitorizarii investitiei – Spre deosebire de alte metode de promovare, SEO ofera rezultate ce pot fi urmarite si cuantificate in cifre. Rezultatele SEO pot fi monitorizate periodic, oferind o imagine de ansamblu asupra beneficiilor direct obtinute din implementarea acestui serviciu.

“Cum ajung pe prima pagina a cautarilor pe google?”

Din punct de vedere tehnic, SEO are doua directii de actiune. Prima, On-Page SEO se concentreaza asupra arhitecturii website-ului, precum optimizarea codului, relevanta continutului etc. A doua directie de actiune, Off-Page SEO, reprezinta un set de activitati continue ce ajuta la sporirea vizibilitatii website-urilor pentru motoarele de cautare. Aici putem enumera crearea pentru website a unei sectiuni blog, postarea de articole, inscrierea in directoare web, inscrirea si postarea pe retelele de socializare etc.